Söt, sötare... Bättre!?

Alltid önskar man att allt det goda, söta och frestande kunde innehålla betydligt mindre med kcal. En chokladboll har ett antal av 300 kcal, vilket kan gör den inbitna chokladälskaren mer eller mindre deprimerad. Dock finns det olika små trix att använda sig av. Naturen bjuder på fina egna sötningsmedel, och här kommer ett par förslag;

Färska Dadlar
Färska dadlar finns i vanliga livsmedelsaffärer. De sötar bra och ökar krämigheten på till exempel en smoothi.

Stevia
Örten Stevia är mycket sötare än socker men ökar inte blodsockret. Det finns som torkade blad, pulver och extrakt.

Agavesirap
Agave är en kaktusliknande växt från Sydamerika. Den är sötare än socker och lågt GI. Köp rå agave med hög kvalite.

Björksocker (xylitol)
Björksocker utvinns från björksaven och finns i hälsobutiker. Det smakar som socker men ökar inte blodsockret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0