Gogging

Vem är det som pysslar med Gogging och vad är Gogging?

Gogging är en blandning mellan att gå och att jogga. Det går knappt snabbare än promenader eller gå men inte tillräckligt fort för att kalas jogging, löpning eller springa. Man kanske provar att jogga lite, sen går man lite... Mest stannar man i ett tempo mellan att gå och att jogga = Gogging.

När man kommer från promenerande motionär och kroppen önskar lite mer kliver man in i Gogging. Tempot ökar sakta, lusten finns och fötterna lämnar underlaget med ett jämnt tempo.

Gogging är roligt för dem som önskar bli löpare eller joggare. "Rom byggdes inte på en dag", vilket man behöver ha i beakt. Låt kroppen bestämma när det är dags att öka tempot.

Utrustning för Gogging är ett par skor, dock rekommenderar jag ett par löparskor vilka är anpassade för dem lite hårdare stöttarna kroppen utsätts för vid jogging/löpning. Trotts att Gogging ligger i en lite lättare nivå av träning/motion tycker jag man ska tänka på sina fötters (knä, höfter osv) hälsa och införskaffa bra utrustning anpassad för ändamålet. Sportaffärer har en varierat utbud med skor för olika fötter samt prisklasser och smaker. Prata med en skosäljare för att få ett par skor som passar just din fot och Gogging.

Lycka till med Gogging!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0