Styrketräning

Styrketräning

Alla borde ägna två gånger i veckan åt styrketräning. Jag vill inte mena att man endast ska träna denna form av träning utan kombinera olika träningssorter. Man behöver stärka sina muskler för att göra ett bättre arbete i sitt dagliga liv.

Vanligt förekommande är de förutfattade meningarna om att man skulle bli stor, bullig och musklig av att styrketräna. Jo, det händer att just dessa saker sker med kroppen, men det tar tid och inte särskilt många lägger ner den tiden och dedikerad sitt liv till en liknande livsstil. Att träna två gånger i veckan med vikter bygger hälsosamt med muskulatur som ökar den dagliga förbränningen, ger en bättre, starkare och snyggare hållning vilket i alla fall jag tror ger bättre självförtroende.

Tränar man styrketräning två gånger i veckan tycker jag man ska träna hela kroppen vid dessa två tillfällen. Dock är det viktigt att ge kroppen 48-72 timmars vila efter träningspasset. Nu menar jag inte att du ska ligga ner och sova, utan att undvika styrketräning. Emellan styrketräningspassen passar det ypperligt att jogga, promenera, springa, cykla eller någon annan konditionsträning.

Hur ditt pass ska se ut beror på dina tidigare erfarenheter inom styrketräning. Vissa av oss föredrar maskiner, andra fria vikter, någon en blandning. På Actic ger styrketräningsinstruktörerna dig anpassade program efter dina önskemål och behov.

Passet startar med UPPVÄRMNING, därefter arbetar man igenom kroppens muskler med start av de största musklerna först för att arbeta mot de mindre - BEN, RYGG, BRÖST. I en uppstart där man aldrig tidigare tränat med vikter/motstånd innan räcker det med dessa muskelgruppen. Axlar, biceps (framsida arm), triceps (baksida arm) kommer med i flera olika övningar som man gör för de stora muskelgrupperna. Efter en tids tränande kan man lägga på fler övningar vilka är med specifika för de mindre muskelgrupperna.

Sist i programmet med maskiner/övningar lägger vi MAGE-träning. Detta för att vi vill ha en stark mage under alla andra övningar. Magen håller oss uppe och ger oss stöd för en perfekt hållning i den tunga träningen som det är tänkt att genomföra.

All träning med vikter skall vara tung. Du som tränande behöver kliva ur din bekvämlighets-zon och göra det en smula obehagligt i för både sinne och kropp. I efterhand skapar det en ’duktig-känsla’ och allt eftersom kommer du våga dig på tyngre och mer avancerade övningar.

 Lycka till med din styrketränings!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0